Korsordshjälp

korsordshjälp

Älskar du korsord? Du har troligen hittat hit för att du fastnat och sökt efter korsordshjälp. Detta urgamla och älskade spel har du förmodligen fått lära dig genom tidningarna, med ett nytt pussel varje dag. Korsord blir aldrig gamla, men att leta efter ledtrådar utan att hitta dem blir snabbt tråkigt och kan få många att lägga ner pusslet. Det har aldrig varit lättare att lösa korsord eller webbkryss, eftersom marknaden är full av appar som påstår sig hjälpa dig att lösa korsord.

Korsordslösare hjälper dig att hitta ord med saknade bokstäver. Ibland är det lätt att fastna i ett korsord. Om du redan har några bokstäver och en längd på korsordet kan vi hjälpa dig. Korsordshjälpare söker efter svar från en ordbok med hundratusentals ord, stads- eller landsnamn, namn och andra ledtrådar. Hoppas denna korsordshjälpen hjälper dig med just ditt korsordsproblem idag.

Tips när du ska lösa korsord

Det är väldigt roligt att lösa korsord. Utmanande korsord är ett bra sätt att träna sinnet. De driver dig att tänka mer kreativt och hjälper dig att lära dig nya kunskaper. Du behöver inte vara en expert för att börja lösa. Allt du behöver är några enkla tips för att komma över de första hindren.

 1. Börja med de korta orden. Försök att göra så många som möjligt. Ledtrådar med två och tre bokstäver är lättare att lösa än längre ledtrådar. De kommer också att hjälpa dig med resten av rutnätet.
 2. Hitta ledtrådarna att fylla i och räkna ut de saknade bokstäverna. Dessa är normalt sett inte alltför svåra att lösa. Du kan till och med använda vår egen korsordslösare för detta.
 3. Misstag händer, så för att rätta till dem bör du alltid använda en penna.
 4. Om du inte känner till en förkortning eller akronym (förkortade former av ord eller fraser), sök då efter den på nätet från en korsordshjälp som denna. Ett skarpt sinne kommer ihåg det till nästa gång.
 5. Lär dig vanliga korsord, stadsnamn och namn på kända personer. Korsordsskapare gillar att ofta använda samma ledtrådar.
 6. Hitta de korsord som du tycker bäst om. Om du aldrig har löst korsord tidigare bör du börja med enklare korsord. Korsord finns i många olika stilar och svårighetsgrader.
 7. Daglig övning och tålamod! Samma princip fungerar överallt annars i livet. Ju mer du övar desto bättre blir du. Om du inte kan räkna ut något alls så slå upp svaret. Det hjälper dig att lära dig.
 8. Ta en paus och börja om nästa dag. Ibland kommer svaren till dig när du har haft tid att fundera.
 9. När du kör fast ber du helt enkelt om hjälp. Att göra ett korsord tillsammans med någon är en av de bästa delarna.

Lite korsordshjälp

Nedan ger vi lite korsords hjälp med vanliga ord och lösningar för dig som kört fast.

Vanliga ord i korsord som innehåller 3 bokstäver

Dat
Stordåd

Ecu
Ett mynt

Eda
Bakström

Eir
En gudinna

Ido
Ett språk

Ina
Surra

Kea
En sorts papegoja

Nod
Ett bladskaft

Nor
Trångt sund

Orv
Ett lieskaft

Ria
Ett torkhus

Sel
Ett lugnvatten

Try
En växt

Uer
En sorts fisk

Nod
Punkt där linjer skär varandra

200 ord med 2 bokstäver

3D
AB
AC
AD
af
ag
ah
aj
al
am
an
ap
ar
as
AT
au
av
ax
BB
bd
be
bh
bi
bl
bo
Bq
bu
by


ca
cd
cf
cg
cl
cm
co
CP
cu
cv
da
de
dg
di
dj
dl
dm
DN
dr
ds
du
dy


Ea
ed
EG
ej
ek
el
EM
en
eo
ep
er
es
et
EU
ex
fd
fe
fi
fj
fl
FN
Fo
fp
fr
fy


GB
ge
gm
GN
go
GP
gr
gs

ha
HE
hg
hi
HK
hm
ho
HP
hr
ht
hu
HV
hy


Ib
ID
ig
ii
ik
il
in
Io
IQ
Ir
is
IT
ja
JB
je
JK
JL
jo
JP
jr
ju

kb
kd
kg
kl
KM
kn
ko
kr


la
le
Li
lm
lo
lp
Lu
ly


mb
mc
mg
Mi
mj
mk
ml
MM
mo
mp
mr
MS
mu
My


ng
ni
no
NP
nr
ns
nt
nu
nyOA
of
Og
oj
ok
om
On
or
OS
ov
pc
pg
pH
pi
pj
PM
Po
PR
PS
PV


Ra
re
rh

Några vanliga ord som förekommer i korsord

Det beror på vilken typ av korsord det handlar om, men vanliga ord som ofta förekommer i korsord är:

 • Pronomen som ”han”, ”hon”, ”det” och ”de”
 • Substantiv som ”hus”, ”träd”, ”vatten” och ”stad”
 • Verb som ”är”, ”ha”, ”göra” och ”se”
 • Adjektiv som ”stor”, ”liten”, ”gammal” och ”ny”
 • Adverb som ”mycket”, ”inte”, ”alltid” och ”aldrig”
 • Prepositioner som ”i”, ”på”, ”av” och ”med”
 • Konjunktioner som ”och”, ”eller”, ”men” och ”eftersom”
 • Artiklar som ”en” och ”ett”

Dessa ord är vanliga i många olika typer av korsord, men det finns också ord som är vanliga inom specifika ämnesområden eller nivåer av svårighet.

Korsordstidningar

De mest populära korsordstidningarna i Sverige är:

 1. ”Svenska Dagbladet Korsord”
 2. ”Dagens Nyheter Korsord”
 3. ”Aftonbladet Korsord”
 4. ”Göteborgsposten Korsord”
 5. ”Expressen Korsord”
 6. ”Sydsvenskan Korsord”
 7. ”Dagens Industri Korsord”
 8. ”Svenska korsord”
 9. ”Svenska Allakorsord”
 10. ”Allers Korsord”

Dessa tidningar har varit väldigt populära under många år och har en stor följarskara av korsordsentusiaster. De flesta av tidningarna nämnda ovan är dagstidningar som har korsord som en del av sina tidningar, men det finns även en del tidningar som är specialiserade på korsord.

Vad är webbkryss?

Webbkryss är en online version av korsord, där man kan spela korsord på internet. Webbkryss är vanligtvis gratis att spela och finns på många olika webbplatser. Många av webbkryssen är liknande de korsord som finns i tidningar och tidskrifter, men det finns också webbkryss som är unika för nätet och som har interaktiva element eller annorlunda former av frågor och svarsalternativ.

Webbkryss är ett bra sätt att utmana sig själv och lära sig nya ord, samtidigt som det är ett roligt sätt att fördriva tiden. Det finns många webbplatser som erbjuder kryss, vissa är gratis andra kräver betalning, och det finns även webbplatser där man kan delta i tävlingar och få poäng.

Webbplatser som erbjuder korsordshjälp

Det finns många webbplatser som erbjuder korsordshjälp, men några av de största och mest populära är:

 1. ”Korsordshjälp.se”
 2. ”Korsord.nu”
 3. ”Korsordshjälp.net”
 4. ”Ordguru”
 5. ”Korsordshjälp.org”
 6. ”Korsordshjälpen.se”
 7. ”Korsordhjälp.com”
 8. ”Korsordshjälp.info”
 9. ”Korsordshjälp.xyz”
 10. ”Korsordshjälp.net”

Dessa webbplatser erbjuder verktyg och tjänster för att hjälpa användare att lösa korsord, som exempelvis ordböcker, ordlistor, anagramgeneratorer, och förslag på ord. Vissa av dem erbjuder även möjligheten att söka efter ord baserat på synonymer, antonymer eller andra kriterier. Dessa webbplatser är ett bra ställe att börja för den som vill få hjälp med att lösa ett korsord eller förbättra sitt ordförråd.

Var kan man lösa korsord online?

Här är fem webbplatser som erbjuder webbkryss:

 1. ”Webbkryss.se”
 2. ”Korsord.se”
 3. ”Korsordshjälp.se”
 4. ”Korsord.nu”
 5. ”Webbkryss.nu”

Webbkryss.se är en av de mest kända webbplatser för kryss i Sverige, här kan du hitta korsord med olika svårighetsgrader och ämnesområden. Korsord.se och Korsordshjälp.se är också bra alternativ för webbkryss, där kan du hitta en mängd av korsord och kryss med olika svårighetsgrader och ämnesområden. Korsord.nu och Webbkryss.nu är också bra webbplatser för webbkryss med ett stort utbud av korsord och kryss. Dessa webbplatser är bra för den som vill få hjälp med att lösa ett korsord eller förbättra sitt ordförråd.