Melodikrysset fusk

melodikrysset fusk

Melodikrysset är en musikquiz som sänds varje vecka i Sveriges Radio P4. Quizet består av musikfrågor och lyssningar där lyssnaren ska gissa vilken låt eller artist som spelas. Quizet började sändas för första gången år 1975 och har sedan dess varit en populär programdel för många radiolyssnare. Det leds av programledaren Anders Eldeman och producenten är Stina Ancker. Melodikrysset är ett bra sätt att hålla koll på den senaste musiken och är också ett roligt sätt att tävla mot andra lyssnare.

Fusk i Melodikrysset

Det är inte okej att fuska i Melodikrysset eller någon annan tävling. Melodikrysset fusk kan innebära att man använder otillåtna metoder för att få fördelar i tävlingen, till exempel genom att använda sig av en fusklösning eller genom att samarbeta med andra deltagare. Detta är inte bara oetiskt, det är också olagligt och kan leda till att man blir diskvalificerad från tävlingen eller att man får ett förbud mot att delta i framtida tävlingar. Melodikrysset är en tävling där man ska försöka svara rätt på frågorna genom att lyssna och tänka, det är inte meningen att fuska för att vinna.

Sådana rapporter om fusk är dock ovanliga i Melodikrysset, eftersom det är ett radioquiz där det inte finns möjlighet att använda sig av teknologiska hjälpmedel under tävlingen. Däremot kan det förekomma att vissa personer försöker skaffa sig fördel genom att kolla svaren i förväg och sedan ringa in först. Men det kan också vara en felaktig information eftersom det finns ingen möjlighet att svara på frågorna i förväg.

Det är viktigt att påpeka att fusk inte är accepterat i någon form av tävling och det är också viktigt att påminna alla deltagare om att tävlingen ska vara fair och rättvist. Melodikrysset är en tävling där man ska försöka svara rätt på frågorna genom att lyssna och tänka, det är inte meningen att fuska för att vinna.

Melodikrysset fusk med Shazam

Shazam är ett Apple-ägt mobilprogram som används för att identifiera låtar utifrån ett litet prov med hjälp av mikrofonen i användarens enhet. Programmet identifierar innehållet genom att skapa ett digitalt fingeravtryck baserat på ett tidsfrekvensdiagram, ett så kallat spektrogram, för att matcha provet med innehållet i Shazams databas. Programmet stöds på iOS-, Android- och Windows-plattformar.

För att använda Shazam håller användarna helt enkelt sin enhet nära högtalaren som spelar upp ljudet som ska identifieras. Shazam analyserar den 10 sekunder långa biten och söker en matchning i en databas med miljontals låtar. Appen ger sedan användaren information om artist, låttitel och album. Den kan användas för att identifiera låtar i filmer, annonser, reklamfilmer och så vidare. På detta sätta kan man fuska i Melodi krysset med Shazam och snabbt får svaret på dagens melodikryss.

Melodikrysset lösning

Vanliga frågor i Melodikrysset är frågor om musik, artisten eller låten bakom musiken som spelas. Frågorna kan handla om musikens genre, år då låten släpptes, vilken artist som sjunger låten eller vilket album låten finns på. Frågorna kan också handla om musikens text eller musikvideo.

Ett annat vanligt inslag i Melodikrysset är att man får höra en kort klipp från en låt och sedan svara på frågor om vad låten heter och vem som sjunger den. Det är så man hittar Melodikrysset lösning.

Det finns också andra typer av frågor i Melodikrysset, till exempel kryssrutor, där man ska fylla i saknade ord i en låttext eller ord som hör ihop med en viss låt eller artist.

Det finns också frågor om musikrelaterade händelser eller musikaliska personer, som kan vara kopplade till musikhistoria eller musikaliska prestationer.

Det är viktigt att notera att frågorna kan variera från vecka till vecka och kan handla om olika musikgenrer och olika tidsperioder.

Programledare i Melodikrysset

Melodikrysset har haft flera programledare genom tiderna, här är några av dem:

  • Anders Eldeman, som är den nuvarande programledaren och har varit det sedan starten 1975.
  • Karin Adelsköld, som ledde programmet från 2002 till 2019.
  • Lars-Erik Berenett, som ledde programmet under en period på 1980-talet.
  • Annika Jankell, som ledde programmet under en period på 1990-talet.
  • Inger Nilsson, som ledde programmet under en period på 2000-talet.

Det är viktigt att notera att detta är en inte fullständig lista och det kan ha funnits fler programledare under årens lopp. Melodikrysset är ett av Sveriges Radio P4:s mest kända program och har varit en viktig del av deras utbud sedan starten 1975. Frågan är vem tar över melodikrysset?