Skriv om text

skriv om text

Oavsett om det är för sökmotoroptimering (SEO), omformulering av bloggar eller andra syften har det blivit alltmer efterfrågat att skriv om text i dag. Förutom att det är det mest effektiva sättet att få ut värde ur dina skrivelser, underlättar omskrivning ditt arbete eftersom du inte behöver skriva från grunden längre. Men det betyder inte att du kan ta det för givet. Du kan inte bara infoga några nya fraser var som helst. När du skriver om artiklar ska du behålla tanken på det ursprungliga innehållet.

Om du vill lära dig de bästa sätten att skriva om artiklar kan du kolla in följande tips som vi har listat här.

 1. Läs om den ursprungliga artikeln flera gånger.
  Om du har problem med att skriva om text, läs originalpassagen om och om igen. Leta efter ord som du inte känner till och ta reda på vad de betyder. Se till att du förstår innehållets ämne och författarens budskap.
 2. Skriv en egen introduktion.
  Eftersom ditt inledande stycke gör det möjligt för dig att fånga dina läsare eller förlora dem till dina rivaler, se till att du sätter det relevanta innehållet i början. På samma sätt ska du göra det fångande och engagerande för att hålla läsarna kvar i läsningen till slutet av din artikel.
 3. Lägg till rubriker och underrubriker.
  Rubriker och underrubriker kan förbättra din artikels layout. När du dessutom lägger till en sådan i ett långt avsnitt kan det göra din artikel mer lättläst. Vidare kan du utöka ett avsnitt genom att placera en underrubrik som berättar för läsarna vad det diskuterar.
 4. Använd grafik.
  Om originalartikeln innehåller många siffror kan du göra om den till en infografik eller använda stapel- eller cirkeldiagram för att få fram din poäng i visuella bilder. Men överdriv ändå inte. Även om det är lätt att fylla ditt innehåll med punkter, diagram och grafik, håll dem till ett minimum så att din artikel inte verkar för tung. Experter inom copy editors säger att det är bättre att ta bort grafik och andra visuella element i en artikel om de inte tjänar något annat syfte än att vara ögongodis.
 5. Dela med dig av dina idéer.
  Att skriva om artiklar innebär inte att du ska formulera om hela materialet. Om du har fått nya idéer eller om du inte håller med om författarens tankar ska du uttrycka dem. Låt läsarna höra din röst. Även om du ”skriver om” artikeln använder du den också som referens. I det här fallet behöver du inte vara trogen den ursprungliga skrivelsen om inte dina kunder ber dig att göra det, men du måste hålla dess tankar intakta.
 6. Sätt in några länkar.
  För att stödja fakta och öka deras värde kan du lägga till länkar i din artikel. Se framför allt till att de du använt är levande och kommer från pålitliga och högkvalitativa webbplatser, så att sökrobotar och användare inte har svårt att hitta dem.
 7. Ordna om innehållet.
  Följ dessutom inte originalinnehållets exakta ordning. Det är bättre om du redigerar några delar. Ibland räcker det inte med att omformulera och skriva om ord för att göra en artikel unik. Omorganisera hela artikeln också.

Alla skribenter fastnar ibland, och artikelspinnare och omskrivare kan hjälpa dig att komma över skrivkrampen och skapa bra innehåll. Oavsett om det bara handlar om att skriva om en mening eller skriv om text i helhet. Precis som du finns det många nyblivna bloggare, SEO-experter och till och med studenter som vill spinna och generera 100 % unikt och plagiatfritt innehåll.

Med det sagt, använd dem endast som verktyg! Se till att skriva med din egen röst och använd det innehåll som skapats av dessa artikelomskrivare som en utgångspunkt för dig själv.

Det finns många verktyg för att skriva om text online, dessa skrivverktyg inkluderar Jasper AI, Quillbot, Speedwrite och WordTune. Men med så många programvaror för artikelspinnare som finns på marknaden blir det svårt att välja den perfekta.

Men oavsett om du är småföretagare, författare eller innehållsmarknadsförare finns det något dina omskrivningsbehov.