Tips när du ska välja cateringfirma för din fest

Cateringfirman kan vara avgörande detalj för upplevelsen dina gäster får på din fest.. Du vill ge alla en minnesvärd fest på alla sätt, inte minnet av oförglömligt torr kyckling med bränd potatisgratäng.

Caterare är professionella och det finns mycket att tänka på när man anlitar en cateringfirma för sin speciella händelse. Det är inte bara att anlita vem som helst, bara för att de gillar att laga mat.

Finns många saker tänk på, såsom definitionen av menyn och presentationen av rätterna, portionsstorleken, bordslinne typer av drycker, desserter och bakverk. Här följer några tips att tänka på när du gör ditt val av cateringfirma.

1. Det är viktigt att ha ett möte med cateringfirman för att diskutera festens mål och koncept och rådfråga dem om deras specialiteter. Vid mötet diskuteras menyn med listan över rätter, men det är också intressant att lyssna på cateringföretagets idéer, som kan föreslå alternativ utifrån sina kunskaper.

2. Presentationen av rätterna bör definieras, för förutom att vara kreativ kan man tänka sig att kombinera den med miljön på platsen, med festens stil osv.

3. Fastställ var köket och förberedelse- och serveringsutrymmena ska ligga. Det är Aviktigt att kocken eller cateringchefen känner till planlösningen, salens form och de olika aktiviteterna som kommer att utföras, med sekvens och tidtabell för varje aktivitet.

4. Menyer. Det är viktigt att veta hur långt i förväg man måste meddela för att förbereda en specialmeny, och om det finns ett vegetariskt, diet- eller andra menyalternativ.

5. Portioner. Det är viktigt att veta:

  • Portionsstorleken för varje rätt.
  • Hur många extra portioner som kan serveras om en deltagare begär det eller om det kommer oväntade gäster.

6 . Kontrollera om det finns ett urval av efterrätter och om de kommer att serveras på tallrik eller på ett buffébord i vilket fall servitörer bör finnas tillgängliga för att servera portioner till gästerna för att se till att alla njuter av den efterrätten.

7. Drycker. Den information som du behöver veta är följande:

  • Om det ingår i cateringfirmans tjänsteutbud och till exempel vilka viner företaget i så fall föreslår, med uppgifter om vingårdar, märken och sorter.
  • Om drycker kan köpas på egen hand. Om så är fallet, hur mycket kostar det att servera dem?
  • Om det finns en extra avgift för barservering på festen.

Samanfattningsvis så är det möjligt att anlita cateringfirmor över hela Sverige, till exempel catering i Stockholm. Göteborg och Malmö. Och det är viktigt att förstå att en bra cateringfirma kan, utifrån sina expertis och erfarenhet, hjälpa dig att ta fram allt inom mat och dryck för en lyckad fest.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*