Tips för att bli bättre på att lösa korsord

korsordshjälp

Är du en rutinerade korsordslösare, en beprövad ordmästare? Eller är det kanske flera decennier sedan du försökte sist? Kanske är du den typen av person som ger webbkryss ett försök då och då, men du är inte särskilt angelägen om att vinna? Oavsett vad som är fallet kan du nästan säkert dra nytta av lite råd. Scrolla ner för att utforska några tips för att lösa korsord.


Tro på dig själv

Korsord kan ibland verka som tester av intelligens eller ordförråd – och på vissa sätt är de det – men de handlar också om att läsa ledtrådarna rätt. Alla kan göra det! Så omfamna din inre optimist och ge allt du kan.

Använd en blyertspenna, inte en penna

Det är endast de väldigt modiga som verkligen vågar lösa ett korsord med en penna som inte går att radera. Varför? Spelet innebär vanligtvis att man måste radera och skriva om mycket. Så om du känner att du raderar mycket, oroa dig inte! Det är en del av det roliga. Det betyder inte att du är dålig på korsord.

Ta itu med de enklaste ledtrådarna först

Gå igenom ledtrådarna och ta itu med alla de lättaste ledtrådarna. Det ger inte bara ditt spelande en viss struktur, utan ger dig också en ego-boost!

Bekräfta ett svar genom att lösa de uppgifter som korsar det

Om du tror att du har det rätta svaret men inte är säker, försök att fylla i de rutor som korsar det. Du kanske upptäcker att din första idé inte längre fungerar logistiskt sett. Ibland kan en ledtråd som verkar ha ett uppenbart svar ha en annan logisk lösning.

Gissa

Ibland när du sitter fast är det enda sättet att komma vidare att göra en kvalificerad gissning och se hur den påverkar korsordet. Skriv lätt med blyerts på de bokstäver du är osäker på så att du vet att du ska bekräfta dem senare.

Det är okej att slå upp saker och ting

Vissa kanske kallar det för fusk, men deltar du i en tävling eller spelar du ett spel för skojs skull? Om du verkligen inte kan få fram ett svar, slå upp det. Se det som ett tillfälle att lära dig och försök att lagra det i din hjärna till nästa gång. Det finns gott om korsordshjälp online och här på Lagertius.se hittar du en lång artikel om ämnet.

Kommer dessa tips för att lösa korsord att förbättra ditt spel? Eller var du redan en mästare i korsord? Även om du fortfarande är hemskt dålig på att lösa korsord uppmanar vi dig att försöka då och då. De kan inte bara förbättra din mentala flexibilitet, utan de kan också hjälpa dig att lära dig nya saker och imponera på dina vänner!